15 september 2015

Rillejakke med hulsnoninger

Jeg er akkurat ferdig med denne lille, myke saken fra Babystrik på pinde 3, av Lene Holme Samsøe. Det heftet inneholder så mange fine oppskrifter at det nesten er vanskelig å bestemme seg for hvor man skal begynne. Jeg forelsket meg i en sart rosafarge i garnbutikken, og måtte bare strikke noe litt "jentete".


Oppskriften heter rillejakke med hulsnoninger. Denne er strikket i str. 0-3 mnd, og jeg har brukt akkurat 100 g Drops Baby Alpakka Silk. Siden det er den aller minste størrelsen tok det ikke så lang tid å strikke den, men faktum er at rille strikking er og blir kjedelig. Men resultatet blir herlig mykt og godt.

Nå gjenstår det bare å se om vi får bruk for den selv, eller om den ender opp som gave til en av de mange høstbabyene som kommer i år :)



***

12 september 2015

Langt-om-lenge-teppe

Midtsommer babyteppet, eller mere passende langt-om-lenge-teppet er endelig ferdig! Jeg begynte på dette teppet da jeg var gravid med lille M, og tidlig i vår ble det endelig ferdig. Det er et rent bomullsteppe, som har blitt utrolig mye brukt i sommer. Hadde jeg visst hvor mye vi kom til å bruke det, hadde jeg satt opp farta og ikke latt det ligge så lenge :)



Oppskriften kommer fra Pickles, og ligger gratis på bloggen deres. Det er strikket i vevstrikk, som ser mye vanskeligere ut enn det i virkeligheten er. Jeg har valgt å bruke Drops Paris, ett nøste i hver farge, samt et litt tynnere hvitt bomullsgarn (som jeg ikke husker hvor kommer fra). Jeg la opp 99 masker etter tips fra flere bloggere om at resultatet ellers ville bli litt smalt.



Nå som det endelig er ferdig, og det har blitt brukt så mye, frister det veldig å begynne på et teppet til lillesøster eller lillebror også. Men jeg tror at jeg må ferdigstille en del andre småting før babyen kommer, før jeg kan begynne på et nytt stort prosjekt. Og hvis jeg venter så kan jeg jo velge ikke så nøytrale farger denne gangen :)




God helg der ute!




***