16 desember 2014

Oppskrift på nisselue til de minste

Her er oppskriften på en liten nisselue til de aller minste, i størrelse 1-2 år. Den kan strikkes med eller uten øreklaffer. Oppskriften under er med øreklaffer, ønsker du å strikke en lue uten, legger du bare 114 m opp på pinne 3,0 og strikker vrangbord 1 r, 1 vr i 3 cm, og følger oppskriften derfra (strikker du uten øreklaffer og uten vrangbord, kommer kanten til å "rulle").  Lykke til!





Størrelse: 1-2 år
Pinner: rundpinne 40 cm og strømpepinner - 3,0 mm
Garn: Drops Babyalpaca silk - 50 g
Farge: 3609

Legg opp 5 m på strømpepinne 3. Strikk 3 pinner glattstrikk (OBS: første og siste m på alle pinner strikkes rett = rille).
Øk heretter fra vrangen 1 m innenfor rillemasken på hver side, hver 2. pinne til du har 25 m. Strikk 3 pinner glattstrikk og øk igjen. Nå har du 27 m. Legg til side og strikk en til.

Sett en øreklaff inn på rundpinne 3,0 mm og legg opp 50 m sett inn neste øreklaff og legg opp 10 m - totalt 114 m på pinnen.
Strikk glattstrikk til arb måler ca 12 cm.
Nå feller du ved å strikke 17 m, 2 r sm, og gjenta runden ut. 4 runder glattsrikk. Fortsett med å felle på samme måte, 1 m mindre mellom fellingene. Fortsett på denne måten til det er 24 m igjen. Fell nå 2 r sm hele runden til det er 12 m igjen. Klipp tråden og trekk den igjennom maskene. Fest tråden.

Lag en lysegrå dusk med diameter ca. 5-6 cm.




God fornøyelse!




***


10 desember 2014

Nisselue til de minste

Julen nærmer seg, og på fredag er det juletrefest i barnehagen. En gylden sjanse til å prøve seg på en nisselue!


Det er mange fine oppskrifter der ute, men knapt så mange til de aller minste. Har derfor mikset og trikset litt, og endt opp med en passe lang, ikke alt for tung nisselue med øreklaffer til minstemann. Jeg har brugt Drops Baby Alpakka silke, 50 gram. Bilder er litt vanskelig å ta for tiden (han står ikke stille så lenge av gangen), så Instagrambilde får duge i dag.



Fortsatt god førjulstid!





***